09 december 2019

Slapend dienstverband? Werkgevers word wakker!

De tien meest gestelde vragen over slapende dienstverbanden, de nieuwe rekenregels van de transitievergoeding en de compensatie van het UWV.

 

Bent u een werkgever en hebt u zogenaamde “slapende dienstverbanden”? Dan bent u niet de enige. Enkele duizenden Nederlanders hebben een slapend dienstverband. Het gaat om werknemers die langer dan twee jaar ziek of arbeidsongeschikt thuis zitten en niet meer kunnen werken. Zij krijgen geen loon meer, maar zijn officieel nog wel in dienst. Bedrijven kunnen op deze manier voorkomen dat ze een wettelijke transitievergoeding moeten betalen voor het beëindigen van het contract. De hoogte van zo’n vergoeding hangt af van hoe lang iemand in dienst is en kan oplopen tot tienduizenden euro’s. De Hoge Raad heeft in november 2019 een uitspraak gedaan waardoor werkgevers verplicht zijn de slapende dienstverbanden te beëindigen en de werknemer een transitievergoeding te betalen. In sommige gevallen moeten werkgevers voor 1 januari 2020 in actie komen.

Wij hebben de tien meest gestelde vragen over slapende dienstverbanden, de nieuwe rekenregels van de transitievergoeding en de compensatie van het UWV op een rij gezet. Erik Heidemann praat in deze podcast met mr. Eva de Graaff van AWVN-advocaten.

In de podcast wordt gerefereerd aan de Wet Regeling compensatie transitievergoeding. Hier vindt u de publicatie in de Staatscourant. Ook wordt in de podcast uitgelegd hoe u een verzoek voor compensatie vanaf 1 april 2020 in kunt dienen bij het UWV. Hier vindt u de informatie op de website van het UWV. 

Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden