12 september 2024

WNT: algemene bezoldigingsmaximum 2025

 Het algemene bezoldigingsmaximum (Wet normering topinkomens) voor 2025 is vastgesteld op 246.000 euro. Ten opzichte van vorig jaar gaat het om een verhoging van 5,4 procent. De sectorale normen worden in november 2024 gepubliceerd.

Vragen over het algemene bezoldigingsmaximum en de WNT?

Contacteer
Rebecca Ramakers

Het algemeen bezoldigingsmaximum wordt jaarlijks aangepast aan de loonontwikkeling bij de overheid in het voorgaande jaar.

Ook de bezoldigingsmaxima voor topfunctionarissen zonder dienstbetrekking zijn voor 2025 geïndexeerd. De eerste twaalf kalendermaanden mag de bezoldiging niet meer bedragen dan de som van € 32.700 per maand voor de eerste zes maanden en € 24.900 per maand voor de volgende zes maanden waarin de functie wordt vervuld. Het maximumuurtarief bedraagt vanaf 2025 voor de eerste twaalf kalendermaanden € 235.

De sectorale regelingen voor 2025 in de sectoren onderwijs, zorg, zorgverzekeraars, woningcorporaties, ontwikkelingssamenwerking en in de cultuursector worden uiterlijk november 2024 vastgesteld en gepubliceerd.

Lees het originele bericht op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties.

Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden