De digi-DI-aanpak is een door AWVN, CNV en FNV, onder de vlag van Sociale partners samen voor duurzame inzetbaarheid (SPDI), uitgeteste procesaanpak met meer én eerdere betrokkenheid van medewerkers bij een (voorgenomen) implementatie van nieuwe technologie. De aanpak is getest in de sector Bouw & Infra (BIM-technologie) en Techniek (UOB-technologie), met medewerking van TNO, de Baaningenieurs en Hogeschool Saxion.
De digi-DI-aanpak gaat uit van mensgerichte innovatie. Dat vergroot de adoptie en de slaagkans van technologische innovaties en de implementatie ervan, en bevordert bovendien de duurzame inzetbaarheid van werknemers door aandacht te besteden aan de impact van innovaties op de kwaliteit van werk. Technische én sociale innovatie dus.
Op het programma staat in het eerste deel:
• de presentatie van de digi-DI-aanpak en de bereikte resultaten voor bedrijfsvoering en kwaliteit van werk (SPDI).
• panel-interview over praktijkervaringen met de aanpak (Bouwend Nederland, Techniek Nederland, een koploperbedrijf uit de bouw- en technieksector, en vakbondsbestuurders).
In het tweede deel van de conferentie kunt u kiezen uit vijf workshops (twee rondes).
Dat zijn:
• introductie/stand van zaken BIM (building information modelling) en mogelijkheden van AI voor BIM in de sector Bouw & Infra
• introductie en stand van zaken UOB (uniforme objecten bibliotheek) in de sector Techniek
• impact technologie op taken van de toekomst (Baaningenieurs)
• ′Maak technologische veranderingen behapbaar′ (Technologische impact methode, TNO)
• veranderaanpak sociaal-technologische innovatie (Saxion Hogeschool).
We sluiten af met een borrel. Reserveer alvast uw plaats voor 11 maart van 13.00-17.00 via deze link (inschrijving verloopt via de site van SPDI). Aan deelname aan deze SPDI-conferentie zijn geen kosten verbonden.