18 juli 2024

Implementatie loontransparantie richtlijn

Uiterlijk op 7 juni 2026 dient de Europese Richtlijn Loontransparantie in de Nederlandse wet te zijn geïmplementeerd. Op dit moment werkt het ministerie van SZW aan conceptteksten.

AWVN, VNO-NCW en MKB-Nederland hebben daarom nog een keer de belangrijkste aandachtspunten samengevat en bij het ministerie van SZW onder de aandacht gebracht. Uiteraard zullen we de komende tijd nadere input blijven geven met betrekking tot het implementatietraject.

Download het commentaar

Vanuit de Stichting van de Arbeid spreekt een afvaardiging van werkgevers- en werknemersvertegenwoordigers hierover regelmatig gezamenlijk met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Vanuit de werkgevers nemen daaraan deel: Maaike Hilhorst (AWVN), Samantha Oey en Linda van Beek (VNO-NCW en MKB-Nederland). Via publicaties, bijdragen aan (online) bijeenkomsten en een eerste webinar is hierover al kennis gedeeld.

Wilt u meedenken of heeft u specifieke input m.b.t. de Richtlijn Loontransparantie?

Neem dan contact op met Maaike Hilhorst (m.hilhorst@awvn.nl). Via publicaties en bijeenkomsten zullen we u ook de komende periode op de hoogte houden. Wilt u niets missen? Meld u dan aan voor de mailinglijst Richtlijn Loontransparantie, zodat u alle relevante informatie rondom dit onderwerp ontvangt. Dit kunt u doen door een mail te sturen naar Frederique Zeemans, f.zeemans@awvn.nl.

Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden