Diversiteit en inclusie

Dienstverlening AWVN: Arbeidsmarkt
Klik op de afbeelding voor een overzicht van de adviesdiensten van AWVN op het gebied van arbeidsmarkt.

Het werkveld van inclusie is complex, of het nu actuele ontwikkelingen in wet- en regelgeving betreft, of het inrichten van inclusieve werving en selectie in uw eigen organisatie.

 

AWVN kan u als werkgever op het gebied van diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid goed op weg helpen. In onze dienstverlening is veel mogelijk: van eenmalig advies tot intensief begeleidingstraject.

Hieronder vindt u een beknopt overzicht van de mogelijkheden. Het blijft altijd maatwerk, dus neem gerust contact met ons op als u een specifieke vraag of wens hebt.

Op naar een inclusieve cao/avr

Een inclusieve organisatie is niet zomaar gebouwd. Een visie en beleid hierop moeten geborgd worden in organisatieprocessen- en structuren. Een belangrijk onderdeel is de cao of arbeidsvoorwaardenregeling. Inclusieve arbeidsvoorwaarden zijn gelijkwaardige voorwaarden voor alle medewerkers, ongeacht gender, leeftijd, culturele achtergrond, arbeidsvermogen en seksuele voorkeur.

Streeft u in uw organisatie naar gelijke kansen en wilt u dat terugzien in uw cao? AWVN kan u ondersteunen met:

  • Een Inclusiescan: AWVN voert een scan uit om na te gaan hoe inclusief uw cao nu is en hoe deze inclusiever kan. Daarbij kunnen we inspirerende voorbeelden geven van andere organisaties. Lees hier de ervaring van de ANWB (link naar voorbeeld ANWB).
  • Begeleiding van arbeidsvoorwaardenadviseurs in het proces naar een inclusievere en moderne cao/avr

Steeds meer organisaties nemen hun cao’s onder de loep. Zo ook de ANWB. Het doel? Nieuwe cao-teksten die toegankelijk, leesbaar en inclusief zijn. ANWB vroeg AWVN om mee te kijken en te adviseren.
Lees hier meer over dit traject

Organiseer het werk anders

Waar enerzijds de personeelstekorten hoog oplopen, staan er aan de andere kant werkzoekenden te springen om aan de slag te gaan. Door anders te kijken naar werk, kunt u uw werkprocessen efficiënter inrichten én het werk beter laten aansluiten op het arbeidspotentieel dat nu nog onvoldoende benut wordt.

Op onze pagina Haal ander talent binnen door werk anders te organiseren vindt u informatie over wat er allemaal mogelijk is.

Aan de slag met inclusieve werving en objectieve selectie

Gelijke kansen bij werving en selectie is nog lang niet overal de realiteit. Wilt u met uw organisatie hier verandering in brengen maar weet u niet waar te beginnen? AWVN biedt op verschillende manieren ondersteuning aan.

Community of Practice

Zo’n twee keer per jaar starten we een Community of Practice objectief werven en selecteren, waarin 6 tot 8 werkgevers een jaar lang samen oefenen met een bewezen methode die inclusieve werving en objectieve selectie bevordert. Dit traject duurt 12 maanden. Deelname is gratis maar niet vrijblijvend. Wilt u weten of uw organisatie deel kan nemen? We organiseren regelmatig online informatiebijeenkomsten voor geïnteresseerde werkgevers.

Traject op maat

Wilt u liever een training op maat, bijvoorbeeld omdat u al stappen hebt gezet op het gebied van inclusieve werving? Wij bieden ook trajecten op maat aan, tegen betaling. Vast onderdeel zijn de trainingen over inclusieve werving en objectieve selectie én een aantal terugkommomenten.

Workshop

Wilt u eerst eens laagdrempelig kennismaken met het thema en uw leidinggevenden en/of HR-professionals een introductie geven op het gebied van inclusieve werving en objectieve selectie? Dan is een kennismakingsworkshop van 1,5 uur een goed idee.

Bewustwording, draagvlak en impact creëren

Op weg naar een inclusieve organisatie is draagvlak in alle lagen van uw organisatie onmisbaar. Het vraagt namelijk om verandering van processen en in het gedrag van mensen. Wilt u werk maken van uw D&I-ambitie? AWVN faciliteert kennisdeling tussen werkgevers en kan op verschillende manieren ook individuele ondersteuning bieden.

  • Advies en ondersteuning bij de start van uw D&I-plan met bijbehorende heldere, begrijpelijke, meetbare en realistische doelen.
  • Workshops rondom bewustwording en draagvlak of – wanneer wenselijk – een langduriger traject (hands on ondersteuning d.m.v. detachering).
  • Adviesgesprekken of kennisdeling over impact en meetinstrumenten.

Kennisplatform inclusief werkgeven

Kennisplatform inclusief werkgeven

Mail uw suggesties - foto: persoon typtMisschien bent u ook op zoek naar good practices van collega-werkgevers of naar meer informatie over wet- en regelgeving. Daarvoor kunt u terecht op ons gratis kennisplatform.

Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden